В рамках кампанії «Доброчесність України» Центр культурного менеджменту оголошує конкурс серед журналістів на популяризацію позакорупційності осіб, які доброчесно працюють у сферах з високим корупційним ризиком: медицина, освіта, правоохоронні органи, суд, митниця, інші органи державної влади та місцевого самоврядування. 

До участі у конкурсі запрошуються теле-, радіо- та онлайн-журналісти.

Для цього необхідно:

  1. Зареєструвати свою участь у конкурсі та дочекатися відповідного підтвердження від організаторів. Конкурс відбудеться за умови участі у ньому принаймні 10 журналістів.  Про початок конкурсу буде повідомлено усіх зареєстрованих учасників.
  2. У період з 5 травня до 15 червня 2020 року висвітлити у програмах/публікаціях свого медіа-ресурсу щонайменше 5 історій про доброчесність та позакорупційність осіб, зазначених вище категорій.
  3. Поширити історії у фейсбук-групі проекту «Культура законності», додавши хештег #Доброчесність_України.

З 16 до 20 червня буде проведено відкрите онлайн-голосування, результати якого будуть братися до уваги у визначенні переможця.Переможця конкурсу буде визначено організаторами до 25 червня 2020 року

В нагороду переможець отримає планшет Samsung Galaxy Tab A 10.1 32GB Wi-Fi Black (SM-T510NZKDSEK).

Критерії оцінювання конкурсних робіт:

  1. Відповідність журналістського матеріалу умовам конкурсу, а саме – висвітлення позакорупційності осіб, які доброчесно працюють у сферах з високим корупційним ризиком.
  2. Свідчення доброчесності, яка виходить за межі безпосередніх посадових обов’язків особи.
  3. Демонстрація того, що особа відзначилася своєю доброчесністю, а не лише сумлінним виконанням своїх обов’язків.
  4. Рівень потенційних корупційних спокус, з якими могла стикатися особа.
  5. Рівень впливу особи на зміцнення доброчесності, законності та позакорупційності в організаціях, в яких вони працюють.
  6. Вагомість позакорупційної поведінки особи у формуванні нової культури державної та публічної служби.

Конкурс та кампанія “Доброчесність України” проводяться в рамках проекту «Культура законності», що реалізується за кошти Посольства Королівства Нідерландів.