Впродовж кількох років в Україні все більше відчувається брак нової ціннісної системи, без якої неможливий демократичний розвиток країни. Особливо це відчувається в питаннях правосуддя та корупції.

Розслідувальна журналістика та викриття корупції не можуть, на жаль, створити таких цінностей. Хоч вони і є потрібними, дуже часто таким ініціативам притаманна мова ворожнечі, і вони ведуть до ще більшої поляризації й озлобленості в суспільстві, розпачі, прийняття корупції як норми, бажання виїхати з країни.

Демократичні цінності, які є в основі культурних змін суспільства, можуть натомість формуватися культурними і креативними індустріями, потенціал яких є недооціненим і недостатньо використовуваним. Достатньо зазначити тут, наприклад, роль медіа, соціальних мереж, комп’ютерних ігор, фільмів, книжок тощо.

Власне, про це ми хочемо поговорити під час вебінару та круглого столу, щоб з усвідомленням цих нових можливостей і бажанням їх застосовувати увійти в новий рік, який ми мусимо зробити позитивнішим і продуктивнішим.

Круглий стіл «Креативні індустрії для культурних змін» (23 грудня, 11:00 – 12:30)

  • Як культурні і креативні індустрії можуть каталізувати бажані культурні зміни у суспільстві і, зокрема, нетолерування побутової корупції?
  • Чи впливає на такі зміни український сектор культури?
  • Що і як можна робити краще?

Доповідачі:

  1. Олесь Пограничний, голова Капітули журналу “Ї” (Львів).
  2. Олена Афанасьєва, керівник Центру культурного розвитку «Тотем» (Херсон).

Реєстраційна форма для учасників: https://forms.gle/QF7smZGHAqaTd3wk7

 

Вебінар «Аналітична, пояснювальна, конструктивна. Як у регіональних медіа розповідати про складні та важливі проблеми» (25 грудня, 11:00 – 12:30). 

Вебінар проведе Ігор Балинський– керівник і засновник Школи журналістики Українського католицького університету. Кандидат наук із соціальних комунікацій. Доцент кафедри журналістики УКУ. У 1995-1996 роках – редактор програми «Вибрані часом» Львівського державного радіомовлення; у 2004-2006 роках – головний редактор інформаційного агентства «Західна інформаційна корпорація», у 2007-2009 роках – шеф-редактор інтернет-видання Zaxid.net.

Реєстраційна форма для учасників: https://forms.gle/iLDK9yBL2hiXQnYS7

 Важливо! Маєте бажання виступити під час вебінару чи круглого столу? Ми радо розглянемо Вашу пропозицію. Будь ласка, повідомте нам про це, заповнивши відповідну онлайн-форму https://forms.gle/8H3TGVFSoteabdGn7

Заходи відбудуться в рамках проєкту «Культура законності», що реалізується за підтримки Посольства Королівства Нідерландів та Українського культурного фонду.

UCF Logo