ПТандемроект розроблений консорціумом трьох провідних незалежних культурних організацій з Нідерландів, Німеччини та Бельгії, а також двох громадських організацій, що підтримують мистецькі інновації та культурний розвиток в Україні та Молдові. Європейський Культурний Фонд (www.eurocult.org), МітОст (www.mitost.org) та CultureActionEurope(www.cultureactioneurope.org) є давніми ключовими діячами Європейської культурної співпраці, які об’єднали свої знання, досвід та контакти у галузі культури для розробки цього новаторського проекту. Фонд Сороса у Молдові (www.soros.md) та Центр культурного менеджменту (www.kultura.org.ua) є активними організаціями у галузі культурного розвитку та міжнародної співпраці митців у Молдові та Україні відповідно.

У запропонованому проекті 50 культурних організацій та менеджерів з країн Європейського Союзу, України і Молдови створять 25 «тандемів» культурного співробітництва. Кожен Європейсько-Український/Молдавський тандем є відповідальним за програмування частин міждисциплінарного «Європейського тижня мистецтва та культури», що завершує проект в Україні та Молдові в 2012 році. Цей Європейський тиждень повинен підвищити видимість інноваційної мистецької практики, спільного творчого спадку та переваг Європейського співробітництва по всій Україні та Молдові. Згодом міцні діючі партнерські відносини, побудовані в процесі реалізації проекту, сформують нову мережу організацій, менеджерів та митців.

Загальні завдання проекту

Підвищити обізнаність та розуміння творчих цінностей, представлених в країнах Європейського Союзу, Україні та Молдові при одночасному сприянні інноваціям мистецького вираження шляхом поєднання місцевого досвіду на міжнаціональному рівні.
Підвищити взаємну готовність, гнучкість та можливості культурних організацій в країнах Європейського Союзу, Україні та Молдові, які є необхідними для участі у продуктивних міжнаціональних проектах співробітництва на Пан-європейському рівні, що в кінцевому підсумку призведе до започаткування нових творчих довгострокових партнерських відносин на рівноправній основі.
Зруйнувати пануючі стереотипи та негативні/помилкові соціально-культурні ярлики, що асоціюються з Україною, Молдовою та Європейським Союзом, шляхом заохочення до участі у справжньому досвіді співробітництва (для професіоналів/митців), а також через художні твори/діяльність (для широкої Європейської громадськості по всій Україні, Молдові та Європейському Союзі).

Графік Проекту 2011-2012

  • Зустріч потенційних учасників проекту упродовж ознайомчої подорожі (Молдова, квітень 2011 року; Україна, травень 2011 року)
  • Двотижневий робочий візит молдавських та українських учасників до країн Європейського Союзу; на початку та наприкінці перебування всі учасники відвідають спільні зустрічі та вишколи в Брюсселі (вересень 2011 року)
  • Десятиденний робочий візит учасників з країн Європейського Союзу в Молдову та Україну; на початку та наприкінці перебування учасники відвідають спільні вишколи, які відбудуться відповідно у Кишиневі та Києві (лютий 2012 року)
  • Планування та підготовка заходів фестивалю Тандемів (червень 2011 року – квітень 2012 року)
  • Фестивалі, які відбуватимуться в Молдові та Україні (травень 2012 року).

 

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.