Проект «Маринади» (The Pickle Project) організовує серію відкритих бесід про їжу та її місце у сучасному житті українців і американців. Чим для нас є їжа? Які смаки повертають нам спогади про дім і родину? Що українці та американці думають про зміни, які відбуваються з нашими звичаями і звичками щодо їжі? Як буде виглядати наша вечеря через п’ятдесят років? Чи зможе бабусин борщ витримати натиск швидкого харчування? Чого американці та українці можуть навчити одне одного щодо їжі?

“Чому “Маринади”? Ми вже довгий час цікавимося їжею як способом, в який виражає себе культура. Тут, в Україні, всеможливі маринування, соління і консервування служать важливим візуальним вираженням культури”, – стверджують авторки проекту.

Співрозмовниками з американської сторони будуть:

  • Лінда Норріс (Linda Norris) і Сара Кроу (Sarah Crow), стипендіатки Програми Фулбрайта в Україні, засновниці проекту “Маринади”, авторки блогу «The Pickle Project http://pickleproject.blogspot.com/»;
  • Калеб Зіґас (Caleb Zigas), шеф-кухар, директор організації La Cocina (Сан-Франциско, Каліфорнія);
  • Рубен Нільсон (Rueben Nilsson), виробник сиру (Міннесота).

Робочі мови дискусії – українська та англійська, допомагати всім порозумітися будуть присутні перекладачі.

На зустріч сердечно запрошуємо всіх, хто любить ділитися їжею і думками. Розмова про їжу супроводжуватиметься прикладами: їжею, яку можна буде споглядати та споживати під час заходу.

Через обмежений простір, просимо попередньо зареєструватися за телефоном 093 154 53 30 або електронною поштою natabartkiv@gmail.com

Попередні зустрічі проекту «Маринади» вже відбулися у Києві (16 жовтня) та Донецьку (18 жовтня), плануються в Одесі (21 жовтня).

Ідеї та коментарі учасників бесід будуть висвітлені на блозі проекту і стануть основою концепції виставки про українську їжу, що буде проводитися в Україні та США.

Проект став можливим за підтримки Фонду «Взаєморозуміння» (Trust for Mutual Understanding)

Залишити відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.