2191900_300x300Організація AjA (США) у співпраці із Центром культурного менеджменту запускає спільний проект «Знимка» — ініціативну роботу із вихованцями інтернатів у західній Україні. Дослідження показують, що покинута напризволяще молодь зіштовхується із суттєво більшим ризиком бути втягненою у злочинну діяльність, проституцію і торгівлю людьми, саме тому сильно потребує залучення до альтернативних корекційних програм.

Проект «Знимка» призначений для підтримки молоді (13-18 років), поліпшення їхніх навичок спілкування, здобуття освіти та побудови кар’єри, вироблення лідерських навичок, покращення поведінки і стану здоров’я. Учасники проекту «Знимка» дізнаються, як використовувати камеру як інструмент для відображення минулого досвіду і формування нового бачення свого майбутнього. Проект завершиться публічною виставкою світлин і розповідей, що буде інструментом для інформування широкого загалу про соціальні проблеми, які переживає молодь з інтернатів в Україні.

Про організацію AjA

Уже понад 15 років організація AjA є національно визнаним лідером в США у використанні фотографії для привернення уваги до груп ризику, покинутої напризволяще і переселеної молоді. Організація віддано працює, щоб гарантувати кожній молодій людині можливість розповісти свою власну історію. Проект AjA отримав визнання Організації Об’єднаних Націй, National Geographic, Гарвардського університету, а у 2008 році отримав престижну президентську нагороду за молодіжні проекти.